По никакъв начин изборът на председател на новия антикорупционен орган не беше

...
По никакъв начин изборът на председател на новия антикорупционен орган не беше
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ разкриха дали изборът на председател на новия антикорупционен орган е бил предопределен

По никакъв метод изборът на ръководител на новия антикорупционен орган не беше съдбоносен. Той беше конкурентен. Ангажирахме най-хубавите експерти в тази област. Дебатът в комисията беше градивен, с доста съществени въпроси към претендентите. Въпреки това през днешния ден в зала станахме очевидци на каляне на претенденти от страна на Българска социалистическа партия. Това сподели Данаил Кирилов от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Парламентът е политически орган. Всичко, което влезе в него е политика, разграничена на две фракции. Какво значение имаше кои са претендентите, откакто са препоръчани от тези среди. Ние се опитахме да предложим по-добър претендент, тъй като вярвахме, че ще има равнопоставеност, само че не беше по този начин “. Това съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия, написа novini.bg.

По думите на депутата от ГЕРБ е имало каляне на претендентите от Българска социалистическа партия за да ги унижат.

Зарков добави, че обективно претендентът, излъчен от Българска социалистическа партия, бил създател на огромна част от книгите, по които ще работи този орган. „ Той не е бил замесван в кавги. За него няма никакви сигнали. Кандидатът на ръководещите е обвързван с ГЕРБ. Затова ми е доста мъчно да допускам, че той ще се бори дейно “.

От ГЕРБ твърдят, че новоизбраният ръководител е надпартиен и потвърден експерт. „ Новоизбраният претендент е потвърдил, че независимо е изпълнявал уговорките си във връзка с нелегално добитото имущество. Членовете на комисията ще се избират от Народното събрание “, съобщи Кирилов. „ Новият орган ще проверява корупцията по регламентите, написано от закона. Ако има сигнал, няма по какъв начин да не се организира следствие “, увери той.

Не имаме вяра в парламентаризма в тази му форма, призна Крум Зарков.

Според ГЕРБ от Българска социалистическа партия са целели да заграбят власт.

„ Вярвам в триумфа на новия орган. Процедурата създаде верен резултат “, уверен е Данаил Кирилов.

Крум Зарков добави, че не са толкоз обнадеждени. Въпреки това се надява в битката с корупцията да реализираме резултати, тъй като това е витално значимо за страната ни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР